Tips om bruk av solbriller

1) Under normale omstendigheter kan 8-40 % av lyset trenge gjennom solbriller. De fleste velger 15-25% solbriller. Utendørs er de fleste fargeskiftende briller i dette området, men lysgjennomgangen til briller fra forskjellige produsenter er forskjellig. Mørkere fargeskiftende briller kan trenge gjennom 12 % (utendørs) til 75 % (innendørs) lys. Merker med lysere farger kan trenge gjennom 35 % (utendørs) til 85 % (innendørs) lys. For å finne briller med passende fargedybde og skyggelegging bør brukerne prøve flere merker.

2) Selv om de fargeskiftende brillene er egnet for daglig bruk, er de ikke egnet for sportsaktiviteter i blendende miljøer, som båtliv eller ski. Skyggegraden og fargedybden til solbriller kan ikke brukes som et mål for UV-beskyttelse. Glass, plast eller polykarbonat linser har tilsatt kjemikalier som absorberer ultrafiolett lys. De er vanligvis fargeløse, og selv den gjennomsiktige linsen kan blokkere ultrafiolett lys etter behandling.

3) Linsens kromatisering og skyggelegging er forskjellig. Solbriller med lett til moderat skygge er egnet for daglig bruk. I sterke lysforhold eller utendørs sport, er det tilrådelig å velge solbriller med sterk skygge.

4) Skyggegraden til den dikroiske gradientlinsen avtar sekvensielt fra topp til bunn eller fra topp til midten. Den kan beskytte øynene mot gjenskinn når folk ser på himmelen, og samtidig tydelig se naturen under. Toppen og bunnen av den doble gradientlinsen er mørke i fargen, og fargen i midten er lysere. De kan effektivt reflektere gjenskinn fra vann eller snø. Vi anbefaler å ikke bruke slike solbriller mens du kjører, fordi de vil gjøre dashbordet uskarpt.


Innleggstid: 28. oktober 2021